menu
http://www.prodobroty.cz/wp-content/uploads/2017/05/IMG_8357-960x640_c.jpg

Šlehačková bábovka


RECEPTY SE STEJNÝMI INGREDIENCEMI

PDF | VYTISKNOUT RECEPT

Uložit recept na později v Pocket


Protože si ještě pár týdnů budeme muset počkat na čerstvé ovoce do koláčů a dezertů, které vyroste v našich zeměpisných šířkách, tak mám recept na super rychlou bábovku. Nic se nešlehá, nic se neváží a výsledek je zaručený. Za pár minut máte hotovo a pak už svoji práci odvede trouba.

Recept na tuhle bábovku mám opravdu dlouho, a když je krize v domácích zásobách nebo není invence a taky čas, tak po něm ráda sáhnu. A vždycky mě překvapí, jak je vlastně dobrá i bez velkého množství tuku. Nemusí ovšem zůstat jen u téhle jednoduché verze. Bábovka se dá samozřejmě vylepšit ořechy, hrozinkami, brusinkami, místo jednoho hrnku mouky se můžou použít mleté ořechy nebo mandle. Podle fantazie a preferencí chuti a taky zásob. Taky lze těsto použít jako dortový korpus.

Ingredience:
  • 250 ml šlehačky (podle kelímku šlehačky odměřujeme i ostatní ingredience)
  • 2 vejce
  • ½ – ¾ hrnku cukru + 1 vanilkový cukr (množství cukru podle vaší chuti, já dávám jen ½ hrnku, v původní verzi je celý hrnek, ale to je opravdu hodně)
  • 2 hrnky polohrubé mouky (pro zdravější verzi – 1 hrnek celozrnná špaldová mouka), nebo 1 hrnek mletých ořechů
  • 1 prdopeč
  • 1 lžíce kakaa
  • ořechy, rozinky, brusinky apod.
Postup:
  1. V jedné míse smícháme cukr, vejce a šlehačku.
  2. V druhé míse promícháme mouku (mleté ořechy) s prdopečem a směs přisypeme k tekutým ingrediencím. Společně dobře promícháme, aby v těstě nebyly žádné hrudky. Těsto je spíše hustší. Pokud by bylo hodně tuhé (např. jsou použity malé vejce), může se naředit troškou mléka.
  3. Přidáme ořechy, hrozinky, brusinky apod.
  4. Pokud chceme bábovku dvoubarevnou, polovinu těsta nalijeme do formy, do druhé přidáme lžíci kakaa a po promíchání vlijeme na světlé těsto.
  5. Pečeme cca 45 min při 180 0C.

Bábovku lze použít i jako dortový korpus.slehackova-babovkaslehackova-babovkaslehackova-babovka

Print Friendly, PDF & Email
PDF / VYTISKNOUT RECEPT

Uložit recept na později v Pocket



lucka

Pro Dobroty – Všechny důležité okamžiky, oslavy, setkávání s kamarády i všednodennosti se většinou odehrávají okolo stolu. Vše kolem jídla mě zajímá a baví, archiv a zároveň kuchařka pro mě, moje děti a pár přátel.

FACEBOOK LUCKA FACEBOOK PRO DOBROTY INSTAGRAM

Menu

Print Friendly, PDF & Email
">